Coma de Vaca, una vall glaciar

Lles darreres glaciacions, fa 45.000 anys, farcien tot el fons de la Coma de Vaca i el gel, com que és sòlid, permetia suportar i transportar càrregues molt superiors a les que pot arrossegar un torrent o riu. Aquest fet provoca una erosió i transport de grans blocs molt més enllà d’on eren arrancats.

Les glaciacions de fa 45.000 anys i 11.000 respectivament són els darrers episodis climàtics que van modelar significativament el relleu pirinenc. En aquells temps el gel de les glaceres omplia bona part de les capçaleres com la de Coma de Fontlletera, amb gruixos de gel superiors als cent metres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s